tirsdag 12. juli 2011

Fiskeburger med coleslaw

For litt siden hadde Jacobs Utvalgte stand med smaksprøver utenfor Meny. Jeg ble fristet og kjøpte med meg saftige og store fiskeburger av hyse og laks hjem. Disse spiste jeg sammen med hamburgerbrød og coleslaw. Nam :)

Jeg har alltid tenkt på coleslaw som amerikansk kålsalat, men ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr "kjølig kål". Coleslaw passer like godt til grillet kjøtt som til fisk eller pålegg.


_IGP1900-2

Det finnes mange ulike oppskrifter, men jeg tok utgangspunkt i denne:

    250 g kål
    1 stk eple
    1 stk gulrot
    1 stk rødløk
    3 stk stangselleri

Dressing til Coleslaw:
    70 g majones
    1 ss rødvineddik
    1/2 ts brunt sukker
    1 kn mineralsalt
    1 kn pepper

Jeg erstattet deler av majonesen med rømme og kuttet ut eddiken, men det ble godt for det.
Oppskrift på hjemmelagde hamburgerbrød finner du her



3 kommentarer:

  1. Oy det så snaddrete ut og den skal prøves.
    Takk for tipset og ha en fin sommerkveld ,Marit.

    SvarSlett
  2. Nam! Ser kjempegodt ut. Er herved lagra i middagstips-mappa :) God sommer! Hilsen Grete

    SvarSlett
  3. Å, nam nam! Pleier alltid lage med fiskeburger selv, når resten av huset skal ha vanlig burger, hehe... Deilig og sunt!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...