For litt siden hadde Jacobs Utvalgte stand med smaksprøver utenfor Meny. Jeg ble fristet og kjøpte med meg saftige og store fiskeburger av hyse og laks hjem. Disse spiste jeg sammen med hamburgerbrød og coleslaw. Nam :)
Jeg har alltid tenkt på coleslaw som amerikansk kålsalat, men ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr "kjølig kål". Coleslaw passer like godt til grillet kjøtt som til fisk eller pålegg.
Det finnes mange ulike oppskrifter, men jeg tok utgangspunkt i denne:
250 g kål
1 stk eple
1 stk gulrot
1 stk rødløk
3 stk stangselleri
Dressing til Coleslaw:
70 g majones
1 ss rødvineddik
1/2 ts brunt sukker
1 kn mineralsalt
1 kn pepper
Jeg erstattet deler av majonesen med rømme og kuttet ut eddiken, men det ble godt for det.
Oppskrift på hjemmelagde hamburgerbrød finner du her
Oy det så snaddrete ut og den skal prøves.
SvarSlettTakk for tipset og ha en fin sommerkveld ,Marit.
Nam! Ser kjempegodt ut. Er herved lagra i middagstips-mappa :) God sommer! Hilsen Grete
SvarSlettÅ, nam nam! Pleier alltid lage med fiskeburger selv, når resten av huset skal ha vanlig burger, hehe... Deilig og sunt!
SvarSlett