…i følge TRINEs MATblogg
Det var første gangen jeg prøvde å lage biscotti, så jeg kan ikke utrope oppskriften til verdens beste, men det har Trine godt grunnlag til å gjøre. Men at de ble veldig gode, er det ingen tvil om :)
Biscotti er tørre italienske kjeks og navnet kommer fra tillagningsmetoden. Bis betyr to og cotto er det samme som å steke, så biscotti betyr rett og slett kake som er stekt to ganger. Allerede på 1400-tallet lagde de sine tørkede kjeks i Italia. Historien forteller at Christopher Columbus tok med seg tønner fulle av biscotti da han reiste på sine oppdagelsesferder.
Her er oppskriften:
200 gram mandler, snittet eller grovt hakket
3 eggeplommer
250 gram sukker
3 ss vaniljesukker (alternativt frøene fra en vaniljestang)
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1-1,5 sitron, gjerne økologiske
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
Man skal visst helst bruke zesterjern på sitronene, men det har jeg ikke, så vanlig rasp gjorde nytten.
Vil du lage dem litt mer luksuriøse, kan du dyppe halve kakene i smeltet sjokolade. Da blir de imidlertid litt mer klissete å ha i kakeboksen. Eventuelt kan du dyppe dem i sjokolade rett før servering.
Mine kjekser ble lagt ï bokser og på Norgesglass. Bortsett fra noen smakeprøver til å dyppe i kaffen. Mmm…
Disse fikk eg lyst til å prøve! Tusen takk for oppskrift!
SvarSlettHa ein fin onsdag! Klem,
Mmmm, disse så helt fantastiske ut. Jeg har aldri laget biscotti, synes det virker litt komplisert, men kanskje jeg må prøve meg. Her i huset pleier vi å lage cookies til jul og gi bort til venner og familie som en liten ekstragave. Tipper disse blir populære :-)
SvarSlettKlem
Netta
Aaah, jeg elsker biscotti, må lage gode prosjoner til jul. Synes det er bedre enn mange vanlige julekaker, jeg. Disse må prøves en gang!
SvarSlett