søndag 23. november 2014

Kremet spicy gulrotsuppe med potet og kikerter

Det var første gang jeg laget gulrotsuppe i dag, men den ble veldig god :-) Sunn, mettende og deilig høstmat.

Kremet spicy gulrotsuppe med potet og kikerter


Jeg klarer selvfølgelig ikke å holde meg til en oppskrift, så det ble litt herfra og litt derfra, og slump av det meste, men jeg skal prøve å gi dere en ca oppskrift...

5 gulrøtter
3 små poteter
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
1/4 purre
1 l buljong
1 boks kikerter
litt tørket ingefær
litt tørket koriander
litt tørket chili
1 skvett fløte
tørket gressløk
sitronsaft
sukker

Del gulrøtter og poteter i biter på langs. Bakes i ovnen med litt olje og salt på 200 grader i ca 20 min.

Hakk løk, chili, hvitløk og purre. Surres mykt.

Tilsett de bakte grønnsakene, buljong og krydder. Skyll kikertene og ha i kjelen. Kok opp.

Sil av grønnsakene (ta vare på væsken) og kjør dem i en blender (eller bruk stavmikser).
Hel puré og væske tilbake i kjelen, tilsett litt fløte og gressløk, og la det koke opp.

Smak til med litt sukker og sitron, og evnt annet du syns mangler.

1 kommentar:

  1. Gulrotsuppe har jeg ikke smakt.
    Det må jeg nok prøve en gang.
    Ser godt ut.
    Ha ei riktig god siste novemberuke :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...