torsdag 30. juni 2011

Kroatia: Makarska


Rivieraen er en av de mest besøkte turistområdene i Kroatia, først og fremst takket være den fantastiske kystlinjen med kilometervis med nydelige strender, pinje-trær, rent og klart vann, samt høye vakre fjell i bakgrunnen (Biokovo fjellene). Makarska er den største og mest populære byen på strekningen.

Hotellet vi bodde på heter Hotel Osejava, og lå i enden av havnen, Det er et nytt, moderne og luksuriøst hotell. Det var kjempe flott der og hotellet levde absolutt opp til forventningene våre.


Bilder lånt fra hotellets hjemmeside


Omtrent slik tilbrakte vi dagene våre:

Etter en deilig frokost på hotellet med utsikt utover havet, fulgte vi promenaden forbi havnen mot stranden. På veien kikket vi innom noen av bodene og kjøpte gaver til å ha med hjem, før vi fant oss en passende plass på stranden. Det var veldig varmt, så det var helt nødvendig med forfriskende bad og lange lunsjer i skyggen.

Etter en lang dag i sola, slappet vi av ved bassengkanten før vi gjorde oss klare til middag. Langs havnen er det mange cafeer, barer og restauranter, men flere kvelder tok vi turen via gatene bak. Her fant vi trange smug med koselige butikker og små torv omkranset av sjarmerende restauranter. Etter en liten runde bestemt vi hvor vi skulle spise og nøt resten av kvelden med god mat og vin, før vi ruslet rolig tilbake til hotellet. Mat og drikke er billig i Kroatia og vi betalte mellom 100-150 kr for middag og vin.Del 1: Ferie i Kroatia
Del 2: Kroatia: Hvar
Del 3: Kroatia: Brač
Del 4: Kroatia: Makarska

3 kommentarer:

 1. Ser ut som en flott plass å feriere.Virker som Kroatia blir mer og mer populært ferieland,og det er jo forståelig av det du skriver her,og de vakre bildene dine:)

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder som gjør at jeg lengter til ferie og sydligere strøk. ;)
  Ønsker deg en fin kveld. :)

  SvarSlett
 3. Ser vidunderlig ut! Har ikke vært i Kroatia enda. Teller nå ned dagene til vi skal til Hellas :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...