fredag 24. oktober 2014

Hjemmelaget guacamole


Guacamole er kjempegodt! Det passer perfekt til taco og andre texmex retter, som tilbehør til kjøtt og fisk, og selvfølgelig som dip til nachoschips og grønnsaker. Før har jeg bare laget en jukse-guacamole, en avokadodip av avokado, rømme, hvitløk og lime (som er veldig god den også), men nå tenkte jeg at jeg skulle lage den litt mer som originalen.

Oppskrift:
2 modne avocado
½ sitron
½ rød chili
1 tomat
½ kinesisk hvitløk
½ løk
en liten håndfull fersk koriander
salt og pepper

Del avocadoen i to, ta ut steinen og kutt den i terninger. Et tips er å skjære ruter i den mens den ennå har skallet på, så er det bare å vrenge den og skrape terningene over i en bolle.  Klem sitronsaft over avokadoen så den ikke blir brun. Mos avocadoen med en gaffel, det gjør ingenting om det er litt klumper i den. Skjær tomat i små terninger og finhakk løk, hvitløk, chili og koriander. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper. Hvis den ikke skal spises med en gang, hiv oppi steinene fra avokadoen, dette gjør at guacamolen holder på den fine fargen.

Prøv også hjemmelaga salsa.

torsdag 23. oktober 2014

Hjemmelaget salsa til fredagstacoen



Hvis du har smakt hjemmelaga salsa, så vet du at den ikke kan sammenlignes med den du kjøper ferdig på glass. Hvis du ikke har smakt, er det på tide nå.
Hjemmelaget er myyyye bedre! Prøv også hjemmelaga guacamole.

Oppskrift:
3 modne røde tomater
1 boks hakket hermetiske tomater
½  rødløk
½ kinesisk hvitløk
1 ½  rød chili
1-2 ss olivenolje
1 liten bunt fersk koriander
½ sitron
1 ss sukker
salt og pepper


Hell de hermetiske tomatene i en bolle. Skjær tomat i små terninger, finhakk løk, hvitløk og chili. Grovhakk koriander. Bland alt sammen og smak til med olivenolje, sitron, sukker, salt og pepper. Tomatsalsaen kan gjerne stå å godgjøre seg før servering. Dette blir ganske mye, men det gjør ingenting, for det er kjempegodt!!!

fredag 17. oktober 2014

Hjemmelaget pizza med cottage cheese og masse grønnsaker


Jeg liker å prøve nye ting, og i dag ble det en ny vri på pizzaen. Sunn, god og mettende.


Jeg kjøpte ferdig pizzabunn, men valgte fullkorn.

Pizzafyll:
400 g karbonadedeig
6 champignoner i skiver
1 gul løk
1/2 squash i små terninger
1 stor raspa gulrot
1 stilk stangselleri i småbiter
1 stor chili
1 kinesisk hvitløk
1 boks hakka tomater
6 cherrytomater i biter
2 never fersk spinat

Stek kjøttdeig, fres grønnsakene, bland sammen med tomater og spinat og la det koke til det meste av væska er fordampet. Smak til med salt og evnt annet krydder.

Legg på fyllet utover pizzaen og fordel 1 boks cottage cheese oppå. (Klem ut vannet, så ikke pizzaen blir for våt)

Topping:
3 champignoner i skiver
1 kinesisk hvitløk
1 vårløk
1 liten paprika
Noen buketter brokkoli
Revet parmasan

Stek i ca 20 min i 220 grader, og nyt en sunn og god fredagspizza!

tirsdag 14. oktober 2014

Mimring… helgetur til Gdansk

 


Jeg sitter her med kaffekoppen, kikker igjennom gamle bilder og mimrer. Har lyst til å dele disse bildene med dere, fra en kjempekoselig vennetur til Gdansk i september i fjor.

Gdansk er vakker. Gamlebyen ble gjenoppbygd og rekonstruert etter de store ødeleggelsene under 2.verdenskrig, og man kan nyte synet av de mange fargerike og flotte bygningene Vi bodde midt i sentrum av Gdansk og hadde kort vei til det meste.

Det er billig i Polen, så det ble flere turer innom kjøpesenteret for shopping. Spa behandlinger kostet heller ikke mye, så det ble både massasje og farging av bryn  skulle gjerne hatt tid til flere behandlinger. Det ble også mye god mat og drikke. Det er vel obligatorisk å smake på det lokale brennevinet Goldwasser, en urtelikør med flak av gull flytende rundt i flaska..

Vi leide også sykler en dag, og tok turen til badebyen Sopot. Der finner man lange fine strender, så vi hadde noen timer på stranda før litt mat og en liten rusletur i byen.

Dette var nok ikke min siste tur til Gdansk :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...