mandag 30. juni 2008

Gi blod!

I dag var det tid for å gi blod igjen. Jeg har vært blodgiver en stund nå, og i dag var det min 25. tapping. Blodbankene trenger flere givere, så jeg håper alle som leser dette vurdere å registrere seg.

Det gir en god følelse å vite at man er med å redder liv. At noen som har vært utsatt for en ulykke, er syke eller kanskje et nyfødt barn, overlever fordi jeg har gitt bort litt av blodet mitt.

Og til de som er redd for sprøyter vil jeg si at det ikke er noen unnskyldning. Jeg har alltid hatt sprøyteskrekk og gruer meg hver gang til stikket, men det går fort over. Og man trenger jo ikke se på. Jeg kan godt kikke på de andre som er der, men har aldri tort å se ned på min egen arm...

Hver gang jeg gir får jeg ta med meg en gave. De har masse å velge mellom, men jeg pleier å ta et Biri Continental vinglass.

torsdag 26. juni 2008

Mer shopping

Kommoden som jeg malte i våres har fått nye knotter. Fant disse fine glassknottene på No 1 Gave og Interiør til kr 29,- pr stk. Og det ble mye finere enn med de malte treknottene. Men jeg må nok frem med pussepapir og malekost igjen, for det ble litt merker fra de gamle knottene når jeg tok dem av.

Samme sted hadde de også salg på en del varer. En søt hvit løper fra Chivasso var satt ned med 70%, og da måtte jeg jo kjøpe puter som matcher også.

tirsdag 24. juni 2008

Din dag

Dagen i dag
er en merkelig dag
Den er din

Dagen i går slapp deg ut av hendene
Den kan ikke få et annet innhold
enn det du alt har gitt den
Dagen i morgen har du ikke noe løfte på
Du vet ikke om du kan regne med å råde over den

Men dagen i dag er det eneste
du kan være sikker på
Den kan du fylle med hva du vil
Benytt deg av det

I dag skal du glede et menneske
I dag kan du hjelpe en annen
I dag kan du leve slik at noen
i kveld er glad for at du er til

Dagen i dag er en betydningsfull dag

Den er din!

lørdag 21. juni 2008

Konsert med Sordal

I går kveld var jeg på konsert på Café Generalen i Ravnedalen. En flott akustisk konsert med Stein Roger Sordal.
Vi møtte opp tidlig for å få bra plasser og for å nyte Generalens fantastiske burgere. Og ja, den var minst like god som jeg husket fra i fjor. Og i tillegg fikk vi en minikonsert (les lydsjekk) mens vi spiste.
Det kom mye folk etterhvert, selv om det ikke akkurat var noen sydentemperatur i går. Så kassa med tepper ble fort tømt.
Det var en kjempe bra konsert! Intimt og stemningsfullt. Han har en fantastisk stemme, og masse flotte låter.

"Moving clouds"

fredag 20. juni 2008

Pakke fra Anna

Feriepengene rekker ikke å støve ned gitt... det ble noen småkjøp i går også...
Fant et fint skjerf på Wedins som jeg bare måtte kjøpe.
Trehjertene og de søte blomstene fant jeg på Upstairs. Tenkte de kunne være fine å pynte opp gaver og andre ting med. Blomstene har magnet bak, så de kan henges på kjøleskapet også.
Og når jeg kom hjem lå det en lyseblå prikkete pakke i postkassa. Inni lå en lavendel duftpose med engler og tre med blomster på, sammen med en koselig hilsen. Jeg glemte å få med meg disse når jeg var på Annas Rom. Så Anniche var snill sendte dem til meg. (Bildene av duftposene er fra Annas Rom)


God helg ønskes til alle!

torsdag 19. juni 2008

Sky Watch Friday #11

Beautiful pink clouds an evening in Mars 2008.



To join Sky Watch, please visit Tom.

onsdag 18. juni 2008

Nye gardiner i stua

I går var jeg innom Kid etter jobb. De har masse tilbud, blant annet på gardiner. Jeg har hatt de samme gardinene i stua altfor lenge, så det var gøy å fornye litt. Det ble lyst og mer sommerlig med tynne hvite gardinene.

Jeg fant også et fint hvitt pledd i bomull.

Og når sola kommer tilbake, blir det deilig med et stort badelaken til å ha med på stranda. Alt sammen ble pakket i et stort nett. Kjekt på stranda det også, eller til å pakke vekk klær eller dyner.

Inspirert av innlegget til Mette tidligere i uka, dro jeg innom på Tilbords også. Det ble ingen kjøp der, men tok med meg magasinet Inspirert. Det har masse flotte bilder, smarte tips til blant annet borddekking og flere spennende oppskrifter.

mandag 16. juni 2008

Mine kjøp på Annas Rom

Jeg har hatt mye trøbbel med blogspot i kveld, men til slutt fikk jeg lagt ut bilder av det jeg kjøpte på Annas Rom på lørdag.
Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk med meg hjem.

Nostalgisk pute med røde pepitaruter og blomster får plass i sofaen min.
Lekkert lysglass, liten vase og en nydelig lysestake i fattigmannsølv fikk også være med hjem.

Nydelige hjerter med engelske blonder kan henges opp, men foreløpig pynter de opp på senga.
Marmeladeglass med flott oppheng i zink skal henge på verandaen.
Søt såpedispenser i glass med blomsterdekor skal fylles med herlig lavendelsåpe laget med eteriske oljer fra Marseille.
Rustikk skilt i sink ønsker velkommen på ytterdøra.

Nydelige Madonna emblem, cremefarget blonde og klistremerker med engel skal brukes til dekor av lys, gaver og andre ting.
Den fine lenken med strass og klyper skal pynte opp et speil i gangen med koselige kort og foto (jeg må bare få malt speilet først).
Et deilig stykke lavendelsåpe innpakket i gammelt papir og flott pynt blir kanskje en gave.
Den søte hjertesåpa fikk jeg av Anniche.

søndag 15. juni 2008

Utdrikningslag og en hyggelig handel

Det var kjempe koselig å treffe Anniche i går. Hu er ei blid og trivelig jente, og butikken er kjempe flott! Jeg gikk rundt og kikket lenge, og det endte med at jeg plukket med meg en del flere ting enn de jeg hadde bestilt på forhånd. Anniche hadde til og med laget en egen pose til meg, og puttet oppi noen ekstra ting. Hva som ble med meg hjem, får du se i morgen.
Takk for en hyggelig handel!


U
tdrikningslaget var også veldig vellykket. Charlotte trodde ikke vi skulle møtes før på kvelden, så ble overrasket da søstera (som er forlover) kom hjem til henne på formiddagen. Hu fikk pakket litt ting for dagen, og ble sendt på spa for massasje og så kaffe med noen venninner.

Etterpå møttes alle til gokart på Villkatt. Det var bare ei som hadde prøvd det tidligere, men alle syns det var gøy! Så var det videre til Kongshavn, hvor vi ble hentet med taxibåt og kjørt ut til Stokken. Der ble det servert champagne og jordbær, reker og hvitvin, og sjokolade og kaffe. Ja, vi koste oss :-)

Etter et klesskift bar det til byen. Siden antrekket var en glitrende salsakjole og høyhælte sølvsko, skjønte hu at dette hadde noe med dansing å gjøre. Oppdraget var å by opp og danse salsa med noen der vi var. Hu kan ikke salsa, men er glad i å danse, så tok oppgaven uten protest. Tror nok alle mannfolka var fornøyd med å få vrikke tett med ei så flott jente.

Etter en stund i byen, avsluttet vi kvelden hjemme på verandaen. Med deilig taco, pakkegjetting og morsomme historier.

lørdag 14. juni 2008

God helg!

Nå skal jeg snart avgårde og hente varene jeg har bestilt på Annas Rom. Gleder meg til å se i butikken, for alle som har vært der skryter av den.

Etterpå skal jeg i utdrikningslag til en kollega. Hu vet at det er i dag, men ikke hva vi skal gjøre. Regner med at hu er ganske spent nå. Men jeg tror hu blir fornøyd og at det blir en koselig dag.


Ønsker alle en riktig god helg!

torsdag 12. juni 2008

Sky Watch Friday #10

Sailing into the sunset
These photos were taken on the ferry from Hirtshals, Denmark, to Kristiansand, Norway, last Sunday (through the window).



To join Sky Watch, please visit Tom.

tirsdag 10. juni 2008

Pakke fra bokklubben

Jeg meldte meg inn i bokklubben for litt siden. Egentlig mest for velkomstpakken sin skyld, men noen bøker blir det sikkert også.
Og i dag kom pakken i posten.

Livstid av Liza Marklund.

Brødpose i sand og hvit fra Stelton, designet av Klaus Rath.
Har ønsket meg en sånn lenge, og nå er den min.

Den klassiske termokannen i hvit fra Stelton,
designet av Erik Magnussen.
Jeg har den matte sorte kaffekannen fra før, men denne er litt mer sommerlig.

mandag 9. juni 2008

"Garden Living" uten hage

Let me have a little place



Jeg kjøpte et par slike trekasser på hagesenteret tidligere i vår. Jeg har ikke hage, men de passer jo godt på en veranda også.

Jeg har sett rundt på blogger at det er mange som har slike, så det nok ikke bare meg som falt for disse nei. De er kjempe søte med blomster oppi, og pynter fint opp.





Takk
for alle koselige kommentarer
og

ønsker om god bedring!


fredag 6. juni 2008

Frøken Stemor 2008

Moseplassen har startet en missekonkurranse. Det skal kåres en Frøken Stemor 2008. Her er min lille miss, - Birthe. Navnet hennes betyr strålende, og det er hun jo.

Hun er ny av året og koser seg i ei krukke sammen med søstre og kusiner. Hun blir litt fornærmet av og til, når servicen er for dårlig. Men i dag har hun fått forsyne seg rikelig av deilige forfriskninger, og er blid og fornøyd.

Blir det Miss Birthe?


Med dette vil jeg ønske alle en riktig god helg!


torsdag 5. juni 2008

Sky Watch Friday #9

An early morning in the beginning of May.

And sunset the same day.

I don't know what kind of tree this is, but I know it's beautiful!


Want to see more Sky Watch pictures?
Visit Tom at Wigger's World.

onsdag 4. juni 2008

Utfordring og halsbetennelse

De siste dagene har ikke vært gode. Det begynte med feber og forferdelig vond hals på mandag, og jeg har ikke blitt noe bedre i det hele tatt. Heller verre.
Kom meg til legen i dag, og heldigvis fikk jeg penicilin. Så satser på at jeg snart kan få litt ordentlig søvn og mat.

~~~☆~~~


Som sagt har jeg blitt tagget av Magny, så her kommer svarene mine.

"Reglene kommer i starten av innlegget. Hver spiller svarer på spørsmålene om seg selv. I slutten av innlegget gir du den videre til 6 andre personer og fører opp navnene deres. Så legger du beskjed hos dem om at de er tagget og ber dem lese din blogg. La personen som tagget deg vite det når du har lagt inn svar."

1: Hva gjorde du for 10 år siden?
- Akkurat ferdig med Årsenhet i matematikk på HiA. Bodde på hybel over en dyrebutikk.

2: Nevn 5 ting du har/hadde på "gjøre-lista" di idag?
- Egentlig skulle jeg: Jobbe. Kjøpe utstyr til sykkelturen til Skagen, bl.a veske, shorts og t-skjorte. Vaske klær.
Men siden jeg har blitt sjuk, så hadde jeg ikke andre planer enn å komme meg til legen. Og bli frisk nok til å bli med i følgebilen til Skagen.

3: Snack jeg liker??
- Jeg liker vel nesten all sjokolade, men favoritten er Freia Melkesjokolade. Og Sørlandschips spiser jeg også en del.

4: Ting jeg vil gjøre som milliardær??
- Vanskelig å tenke seg så mye penger. Det er jo mye mer enn noen trenger. Men jeg hadde nok kjøpt meg bil og en større leilighet. Donert til en eller flere veldedige organisasjoner. Og hjelpt familie og venner som måtte trenge det.

5: Steder jeg har bodd?
- Larvik og fem steder i Kristiansand

6: Disse folka vil jeg vite mer om:
- GundaM, Åsemor, Marie og Veronica (tror ingen av disse har blitt tagget tidligere)

~~~☆~~~


Fikk akkurat en mail av mamma med ønske om god bedring. Her er et utsnitt av bildet jeg fikk.

En koselig blomsterhilsen fra min skjønne niese.

mandag 2. juni 2008

Sykkeltur til Høllen

Jeg ga opp i går...
Blogger var veldig lite samarbeidsvillig. Venter, venter venter... Gikk ikke an å publisere noe hele kvelden. Men i dag går det bedre.

Jeg har forresten blitt tagget av Magny, men tar den utfordringen litt seinere.

Her er det jeg hadde tenkt å legge ut i går....

~~~ ☆ ~~~

Dagen i dag har vært fantastisk!


Det nærmer seg raskt sykkeltur til Skagen. Så jeg hadde avtalt med en kamerat å ta en sykkeltur i dag.

Jeg hadde ingen ideer på hvor vi skulle sykle, så da han foreslo Høllen i Søgne ble jeg med på det. Syns kanskje det hørtes litt langt ut, men siden det er 5,5 mil til Skagen, burde jeg klare ca 4 mil t/r Kristiansand-Høllen.


Slik så sykkelen min ut for et par uker siden, etter å blitt nedstøvet av murpuss i gården og tilbragt over ett og et halvt år i sykkelboden. Men etter en vask og en tur på verksted ble den nesten som ny.

Vi sykla E39 til Brennåsen (bakkane opp mot Hellemyr var tunge ja...) og så gamleveien videre til Søgne.

Selv om det var mye flott å se underveis ble det dårlig med fotografering... jeg hadde nok med å trå.

Flere venner ventet på oss på Høllesanden (de hadde tatt bussen..)
Jeg var god og varm etter sykkelturen, så kom meg raskt i vannet. Det føltes ganske kaldt, men det andre badet litt seinere var bedre.



Grilling ble det også. Mat til mange på liten grill, og papp som vindskydd. Hjalp vel kanskje litt, men det knaste godt i tenna allikevel.

På hjemveien sykla vi over Langenes (beina var ganske slitne, men gikk bare i én bakke).

Sykla forbi Annas Rom på veien, så nå vet jeg hvor det er. Vil gjerne ta meg en tur dit snart. Like bortenfor butikken var det fantastisk utsikt utover sjøen og en liten bukt med hytter og sjøboder. Kjempe idyllisk!



Jeg har hatt en kjempe deilig dag, med strålende sol, strand og bading! Og så føler jeg meg veldig sprek som gjennomførte sykkelturen ;-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...