lørdag 7. mars 2009

Puerto de Mogan


Jeg har vært på en herlig ferie i Puerto de Mogan. Dette er en idyllisk liten havneby på sørsida av Gran Canaria. Vi bodde på Los Mangueros, et lite og koselig leilighetskompleks ca 1 km opp dalen fra stranden. Men det var bare deilig å få beveget seg litt ;)

Jeg har ikke vært på noen av Kanariøyene tidligere, og har syns at det er litt "harry" å reise dit. (Muligens litt påvirket av charterfeber...) Men nå er jeg virkelig overbevisst om at disse øyene også har mye fint å tilby. Jeg ble positivt overrasket over hvor vakkert, fredlig og rent det var Puerto Mogan, og reiser gjerne dit igjen.

Blomsterprakt i havneområdet

Lave velholdte to-etasjers bygninger med masse flotte blomster preger området rundt fiske- og seilbåthavnen. Og det var kjempe koselig å vandre langs brygga og i de trange smugene, mens vi bestemte oss for kveldens restaurant.

Vakre blomster

Puerto de Mogan blir ofte kalt "Kanariøyenes Venezia" på grunn av broene over elven og kanalene.

Havnen i Puerto de Mogan

Utsikt mot Puerto de Mogan

En av kveldene tok vi båten til Puerto Rico. Det var en deilig tur i kveldssola, og fint å se øya fra sjøsiden også. Men Puerto Rico falt ikke i smak hos oss. Her var det slik jeg hadde forestilt meg Gran Canaria, masete kjøpesenter med blinkede neon lys, og utrulig pågående kelnere i restaurantene i øverste etasje. Det så ut at alle valfartet hit på kvelden, men etter en liten runde fant vi oss en litt roligere restaurant litt nedenfor senteret. Her fikk vi veldig god mat, men danskebåtfølelsen var sterk...


Bratte fjellsider på Gran Canaria

Før jeg reiste ble jeg advart om bussturene på de smale veiene. Jeg er ikke så lettskremt, og syns det var fasinerende å se veiene slynge seg i fjellsiden.

Og utsikten utover Puerto de Mogan og havet var flott da :)

usikt over Puerto de Mogan

Vi dro også opp til Las Palmas en dag. Vi måtte få med oss litt shopping også. Var blant annet innom Zara Home. Det var utrulig mye fint der.

Vi travet opp og ned Calle Mayor de Triana, handlegaten i den gamlebydelen, det meste av dagen. og mens vi satt og koste oss med litt lunsj på en liten kafé kunne vi nyte synet av de vakre og fargerike gamle bygningene.

Vakre gamle bygninger i Las Palmas

Og selvfølgelig måtte vi ta en tur til den vakre stranden i Amadores også, og nyte solen på den hvite sanden hentet fra Karibien.

Amadoresstranda

Hvis du har planer om en ferie på Gran Canaria, og vil ha en stille og rolig uke, anbefaler jeg absolutt idylliske Puerto de Mogan!

24 kommentarer:

 1. Ser ut som dere har hatt en deilig ferie:-) Mamma og pappa bor på Gran canaria på vinteren, nærmere bestem Playa del ingles og jeg skal være helt enig med deg at både der og Puerto rico er sånne typiske turissteder. Fint dere bodde på en plass som var mer idyllisk, godt for sjelen det:-)

  SvarSlett
 2. Ja, der er det fint! :)
  Nydelige bilder.
  Velkommen hjem!
  Jeg er veldig glad i Gran Canaria. Vi giftet oss der, i sjømannskirken (i 1996;). ;) Derfor! :)
  Ønsker deg en fortsatt fin helg Stine.
  Klem.

  SvarSlett
 3. Hei! Takk for din "deling" av turen! :)
  Jeg som deg har i alle år tenkt at Grand Canaria (og for øvrig) Spania er litt "harry"..
  Men jeg bør kanskje ikke si det, da jeg aldri har vært der..

  Dine bilder var veldig fine, og det så fristende ut. Mange fine bygninger/hus og en flott strand!
  Drømme, drømme..

  Kaldt å komme tilbake til Norge igjen da? :O

  SvarSlett
 4. Ja det såg virkelig herlig ut. Her har snøen lavet ned de siste dagene, så det frister virkelig med litt varme nå. Men det blir nok ingen tur på meg nå.
  Så flott bilder du viser.
  Ønsker deg en flott lørdagskveld :)

  SvarSlett
 5. Takk for besøket på bloggen min og koselig kommentar. Artig å se dine bilder fra Puerto de Mogan og forstår godt at du trivdes der. Hvor bodde du? I dag er det 2 mnd siden jeg kom hjem fra 4 ukers opphold der og lengter tilbake.

  Jeg simpelthen elsker PdMogan og kommer ikke til å feriere andre steder på Gran Canaria. Etter 21 år i Puerto Rico fikk jeg nok av turistghettoen! Du må bare titte mer i bloggen min og notere deg steder du vil se neste gang du drar til øya.

  Når det gjelder Charterfeber så blir jeg flau med tanke på hvordan de presenterer "syden"!

  SvarSlett
 6. Hei, takk for kommentar på bloggen min.
  Denne plassen såg helt nydelig ut! (-og ikke alle nordmenn er som i charter-ferie, gudskjelov...)

  SvarSlett
 7. Derfra har jeg sett mange fine bilder på bloggen til Randi`s Tanker.Ser ut til å være rene drømmestedet.Får bare håpe stedet ikke forandrer seg når turistene blir mange.
  Bildene dine var kjempefine,det ser virkelig fint ut der nede.

  SvarSlett
 8. Hallais, fant bloggen din via facebookgruppa bloggdamer :D Og hællandussen for en fin blogg du har. Ser du har mange fine bilder her, og flink du er til å skrive:D

  Takk for titten, jeg følger deg nå som leser via blogspot, har deg på følgerlisten og via blogluvin :D

  Ha en skikkelig fin kveld videre :D

  SvarSlett
 9. Å, der var jeg i fjor høst, og ble helfrelst! Det er NYDELIG der, rett og slett. Jeg skal iallefall tilbake. Vi bodde i P.Rico vi da, men styrte unna kjøpesenteret på kveldstid:o) Besøkte P Mogan, og bestemte meg med en gang at dit skal vi neste gang - håper det blir allerede til sommeren. Takk for alle flotte bilder du viser, jeg lengter tilbake! Klem fra Randi**

  SvarSlett
 10. Tja låne leiligheta blir det så som så med da.... Koster litt og reise dit også og ofte er det dyrere med bare fly enn charterturer. Dessuten så er det på vinteren vi trenger og komme til varmere strøk, og da er jo de i leiligheta si selv:-)

  Grunnen til at de bor der er fordi kulda blir for tøff for dem med tanke på gikt, hjerte o.s.v. Er 72 år så det tar på. Men unner dem og ha det godt. De har jo hatt 6 barn og fortjener og leve livet nå:-D

  SvarSlett
 11. Åh, nå vet jeg hva jeg skal ønske meg til bursdagen!
  Flotte bilder!

  SvarSlett
 12. Hei Stine!For et herlig sted.
  Gratulerer med dagen.Kos deg i sola.
  Linda :))

  SvarSlett
 13. Åååååå, nå vil jeg enda mer tilbake!!! Vi var på Gran Canaria i jan/feb - og har lengtet tilbake siden vi kom hjem. Og det hjalp jo ikke akkurat på å lese dette innlegget - hehe!
  Èn ting er i allefall sikkert: ikke 10 ville hester ville fått meg til å kjøre buss fra Mogàn til Puerto Rico - så jeg er imponert over deg!!! (andre veien hadde derimot kanskje gått...) Vi tar båt t/r Mogàn vi, for vi må jo innom - der er fantastisk nydelig :-)

  SvarSlett
 14. Hmmm, dette frister ja ;0) Bare så synd flyturen er så lang... Las om dette vakre stedet i dagbladet forrige helg og de anbefalte den på det sterkeste og de hadde rett da skjønner ejg ;)

  Ha en fin uke der ute Stine!

  SvarSlett
 15. Såååå deilig med tur! alltid gøy å reise! Så ut som dere hadde en fin tur, kjempe flotte bilder.

  Ønsker deg en super uke.

  SvarSlett
 16. Eg har aldri vore i Puerto de Mogan, men har vore på Gran Canaria for mange år sidan. Me budde i Playa del Ingles og hadde ein dagstur til Las Palmas.

  Ha ei fin veke :)

  SvarSlett
 17. Åååååhhhh - så flott..dit vil jeg også..smil! Så deilig det er med ferie! - masse flotte bilder hos deg!..Skjønt å se slike bilder når snøen ligger i digre hauger utenfor vinduet her..

  Ha en knall mandag!

  KlemKKann

  SvarSlett
 18. Så koselig at du ville stikke innom meg. Nå har jeg vært innom deg, og må nok innrømme at Puerto de Mogan så absolutt var en mye kjekkere by å ferie i. Vi bodde i P. Rico, men det var fordi jobben til mannen har leilighet der som vi kan være med i trekningen av, og dette året var vi de heldige. Fant råbillige flybiletter også, så totalt har vi vel aldri hatt en så billig syden ferie. Kjekt! Kan godt tenke meg å komme tilbake, både til Kanariøyene og varmen. Du har en veldig koselig blogg, og jeg må si jeg kan stå bak alle de fine tankene du deler på siden din. Kommer nok innom deg flere ganger. Klem

  SvarSlett
 19. Å nu länktar man bort!!
  Otroligt fina bilder.
  Lycka till hos mig.
  Kram Irene

  SvarSlett
 20. Jeg kom hjem fra Taurodalen i går. Første gang på Gran Canaria. Jeg måtte selvsagt se meg rundt litt. Tok bussen til Mogan og tilbake tre ganger. Det er litt av en tur ja. Satt på yttersiden på vei tilbake. Jeg som ikke tør å kjøre karusell engang. Tror jeg holdt pusten mesteparten av turen. Har aldri hatt noe ønske om å reise til Gran Canaria. Og det er nok andre steder jeg heller reiser. Men skal jeg tilbake så er det uten tvil Mogan som blir reisemålet mitt.

  SvarSlett
 21. Sitter og blar på nettet etter stoff og bilder fra Grand Canaria, spesielt Mogan, da vi drar dit febr/mars. Litt dårlig til bens etter en operasjon og redd for bakker og trapper. Har nå fått anbefalt et leilighetshotell like "opp i dalen" fra havna i Mogan.Skal også besøke Arguiniguin, da jeg harslektninger på Sjømannskirken der.Ellers farter vi vel litt rundt på øya med buss eller bil. Har sett mange bilder fra Mogan nettopp, og sammen med dine fine ord om stedet, tror jeg vi "lander" der. Takk for hyggelig lesning ! Lykke til videre!

  SvarSlett
 22. Kjekt å lese om Puerto Mogan. Vi skal dit i mars. Jeg lurte litt på de veiene jeg. Jeg er ikke så glad i smale fjellveier og bratte stup. Var det sånne veier frem til Mogan fra Las Palmas? Eller er det andre veier dere har kjørt buss til i området. Bare veien er ok frem til Mogan, så er jeg reddet jeg. Vi får ta sightseeing pr. båt heller.

  SvarSlett
 23. Hei!
  Jeg har blinket meg ut P.M. som mitt sted i desember og januar mao en langtidsferie. Takk for gode tips.

  Per Otto
  PS: Lite kommentarer i det siste!?

  SvarSlett
 24. Per Otto: Koselig at du fant noen gode tips :) 2 mnd ferie høres kjempe deilig ut. Usikker på hva du mener ang kommentarer. Jeg får mange hyggelige hilsener, men dette innlegget ble skrevet i mars 2009...

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...