mandag 12. januar 2009

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også.
Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men du må ha god tid til denne oppskriften. Som det meste av gjærbakst blir det best når det får hevet lenge.



Første gang jeg bakte foccacia var i sommer, da jeg hadde noen . Det var en stor suksess og jeg har blitt spurt om jeg kan lage det gode brødet mitt flere ganger etterpå. Siste gangen jeg bakte det var til nyttårsaften da vi hadde tapas, og folk småspiste focaccia hele kvelden :)

Og nå tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere.


Deig
1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke tørrgjær
2-3 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltørkede tomater


Oljeblanding
2 dl Extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt, gjerne fra saltkvern

Foccacia med soltørkede tomater

Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete)
Finhakk tomatene og rør godt inn.
Heves 1 time under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.

Foccacia klar for steking

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev en time til under tildekking.

Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Deilig nystekt brød

Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.
La brødet hvile i 15 minutter før servering.

Foccacia

Brødet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.
Mmm... kos dere!

122 kommentarer:

  1. Å jeg bare ELSKER Foccacia! Jeg er et brødmenneske så jeg lager det så ofte jeg kan..synes det passer så godt om sommeren til grillmat eller scampi :o) Takk for oppskrift! :O)

    SvarSlett
  2. Den hørtes nydelig ut,så den må jeg notere meg,tusen takk for at du la ut oppskriften med beskrivelse av framgangsmåten.Ha det kos.Klem!

    SvarSlett
  3. åhhh, fikk vann i munnen min her nå... :) gjett at dette skal bakes når eg kommer hjem fra thailand :)

    SvarSlett
  4. Hei!
    Slikt brød har jeg snakket lenge på om lage. Nå må jeg få kommet i gang.
    Prøver denne oppskriften en dag. Ser knall ut! Takk!!

    SvarSlett
  5. Hei,
    Her har jeg visst ikke vert før, jeg fant deg hos Kari, og fikk lyst å titte inn.
    Ser du har litt oppskrifter innimellom, det liker jeg.
    Brødet her skal jeg garantert prøve og lage.
    Er det greit at jeg linker deg, så jeg lettere finner deg?

    SvarSlett
  6. Har prøvd meg fram med flere focaccia oppskrifter, men enda ikke funnet en som er perfekt, nå gleder jeg meg til å forsøke din variant, skal gjøres en av de nærmeste dagene, du skal få referat, tusen takk for oppskrift;)

    SvarSlett
  7. Den såg virkelig god ut. Må nok prøve denne oppskriften en gang. Bakte brød i går. Men det var vanlig grovbød bakt med speltmel. Går sikkert ann å bake focaccia også med speltmel. tror jeg må prøve det.
    Ønsker deg en flott dag :)

    SvarSlett
  8. Bakte brødet i går, og det ble kjempegodt!!! Ble endel høyere enn det du viser,kanskje min langpanne er mindre....skal lage deigen litt mindre neste gang, kommer til å bli min faste focaccia oppskrift dette, nam:)
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  9. Åh nå ble jeg sulten!!

    SvarSlett
  10. det er kjempe godt! dette skal jeg prøve!

    SvarSlett
  11. Takk for kommentar inne hos meg :)

    Nam, nam det så godt ut med foccacia. Har bare laget det et par ganger, men det er bare så godt.
    Var en god ide til helgen :)

    Ha en fin kveld.
    Hilsen fra Agathe

    SvarSlett
  12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  13. Ble visst litt tull her av meg (hastverk er lastverk..)

    Skulle si at denne oppskriften så god ut. Har en lignende oppskrift, men den er uten krydder. Denne her skal jeg notere og prøve lege en dag! Tusen takk! :) Foccacia er kjempegodt!

    SvarSlett
  14. Denne oppskrifta ser helt super ut. Skal ha vennelag i morgen med bacalao, og tenkte å prøve ut denne. Tusen takk :)

    SvarSlett
  15. Hei:) Jeg søkte rundt på internett og kom over denne oppskriften. Jeg laget sånn til bursdagen min og nå har jeg fått bestillinger jeg og:) Det er arti, takk for oppskrift:)

    SvarSlett
  16. testet akkurat ut oppskriften din:) første gang jeg lager foccacia:) den ble kjempe god:)

    SvarSlett
  17. Kjempe koselig at dere liker foccacia min!

    SvarSlett
  18. Lagde foccaciaen din til en pastasalat... Det ble stor suksess:-). Kjærsten holdt på å forspise seg! Tusen takk for super oppskrift.

    SvarSlett
  19. Hei; Jeg skulle bake foccacia i ettermiddag, og trengte en oppskrift. Har laget det før, men ikke vært helt fornøyd.
    Dette ble kjempe godt!! Tusen takk.

    Hilsen Ingunn

    SvarSlett
  20. Prøve foccacia-oppskrifta di då eg skulle på korgfest på jobben. Var veldig vellukka. Så no brukar eg den igjen til juleselskap med familien i dag. Eg fann sida di tilfeldig på nettet, då eg søkte på foccacia. Kjempegodt foccaciabrød!

    SvarSlett
  21. nydeleg oppskrift, tusen takk :D

    SvarSlett
  22. Hei!
    Tusen takk for oppskrift - skal ha nyttårsselskap i morgen, og tenkte jeg skulle lage litt godt brød til koldtbordet. Søkte på focaccia på nettet - og slik fant jeg fram til din oppskrift:-)

    SvarSlett
  23. Fant link på Laila D. sin FB-profil, og rakk akkurat å lage oljeblandinga slik du anbefaler. Ble nydelig! Takk, og godt nyttår!

    mvh Mariann W. Magga

    SvarSlett
  24. Hei igjen!
    Må bare innom for å fortelle at focaccian ble en kjempesuksess - og oppskriften har nå vandret videre til flere av gjestende vi hadde på Nyttårsaften!

    SvarSlett
  25. Hei - har akkurat bakt focaccian din - den ble helt super - tusen takk - nå kommer snart gjestene - jeg skal bruke den sammen med en spenstig afrikansk gryte med lammekjøtt - litt mix - men helt sikkert bra! mvh Gry

    SvarSlett
  26. Namme! Denne skal jeg lage i morgen! Glad jeg fant en link til bloggen din altså. ;)
    Takk! :) Følg gjerne min blogg også altså. Har ingen jeg...hehe! :D

    SvarSlett
  27. Laget dette for noen uker siden og det ble super godt. Tenkte å lage det igjen i kveld :)
    Takk for deilig oppskrift!

    SvarSlett
  28. Denne oppskriften har jeg prøvt i forbindelse med sist nyttårsfest og det var bare HELT fantastisk! Jeg skal lage den igjen i morgen for da skal vi ha jentefest. Takk for oppskriften.
    Med vennlig Barentshilsen fra Kirkenes

    SvarSlett
  29. Smakte dette brødet for første gang i helga. Nydelig! Ble så happy da jeg fant denne oppskriften! Takkar og bukkar!

    SvarSlett
  30. Takk for oppskrift, den skal testes! :))

    SvarSlett
  31. Så herlig det ser ut:D Holder på å lage etter oppskriften din as we speak! mmm...

    SvarSlett
  32. hvor i ovnen stekes den?? midt i?? gleder meg til å teste oppskriften..

    SvarSlett
  33. Hei anonym!
    Du har kanskje allerede laget denne, men ja jeg steker den midt i ovnen.

    SvarSlett
  34. Tusen takk for super oppskrift! Jeg har laget den to ganger allerede =)

    SvarSlett
  35. skikkelig snadder oppskrift..akkurat laget brødet.. takk for at du delte oppskriften!!

    SvarSlett
  36. Sitter å venter på at den skal stekes ferdig nå:) Må si jeg ble litt skeptisk når jeg helte deigen over på bakepapiret, den var ikke helt lett å ha med å gjøre da:p Men etter etterhevinga ble den god som gull! Gleder meg til å smake.

    SvarSlett
  37. fantastisk god foccacia, virkelig VERDENS BESTE! Takk for oppskrift

    SvarSlett
  38. Denne oppskriften så fantastisk ut, den må jeg prøve! Hvordan går det å fryse dette brødet? Jeg skal nemlig lage tapas til 30 snart, og jo mindre jeg trenger å gjøre samme dag, jo bedre :) Tusen takk for oppskrift!

    SvarSlett
  39. Hei Victoria!
    Jeg har alltid laget den samme dag, og den har blitt spist opp samme dag eller dagen etter. Men jeg vil jo tro at det går bra å fryse den...

    SvarSlett
  40. No har jeg brukt oppskriften din og laget nydelig Foccacia .....kjempe godt , den oppskriften her kommer til å bli brukt ofte :)))
    Tusen takk for oppskriften

    SvarSlett
  41. Er så spent - jeg har min til heving nå=)

    SvarSlett
  42. Skal prøves i kveld :) Ser innmari god ut!

    SvarSlett
  43. Jeg lagde din foccacia til tapas-bursdagen min på fredag og fikk kjempeskryt! Disse var jo helt fantastiske, og til og med JEG klarte å lage den uten å ødelegge noe! Denne skal jeg huske, altså, tusen takk :)

    SvarSlett
  44. Jeg har testet oppskriften i helgen og er VELDIG fornøyd, kjempegod focaccia ;-) Takk!

    SvarSlett
  45. Testet denne idag, og den ble utrooooolig god!!
    Anbefales på det sterkeste!!!

    SvarSlett
  46. Kom fra Italie med pesto, skinke, vin og gode oster og prøvde denne oppskriften. Du snakker om god match. Absolutt og anbefale, nydelig. Takk!

    SvarSlett
  47. Googlet foccacia og dette var den første oppskriften som kom opp.
    Jeg testet den og den smakte himmelsk :) Nå skal jeg lage den igjen...mmmm!
    Hilsen Jeanette

    SvarSlett
  48. Nå er focacciaen til steking, lukter kjempegodt! Men et spørsmål: hvordan "oppfører" oljen seg etter du har satt den i ovnen, når du lager dette? Med meg ble det alt for mye olje..det rant over pannen og trakk ikke helt inn i brødet. Er det noe jeg gjør feil, eller er det slik det skal være? Uansett, takk for oppskrift!

    SvarSlett
  49. FANTASTISK GODT BRØD! Min andre gong å lage etter denne oppskrifta, og det anbefalast på det sterkaste! Den fall i smak med både store og små her i huset. Hadde heldigvis bokmerka nettsida, så eg fann igjen oppskrifta. No er den komen inn i permen:-) Foccaciaen står no i omnen, på kjøkkenbenken står ferdig lasagne frå denne oppskrifta http://www.fullthus.com/blogg/hjemmelaget-lasagne/ - også å anbefale. NO GLED VI OSS TIL LAURDAGSKOS:-))))

    SvarSlett
  50. Veldig, veldig godt! Lagde en egenkomponert "folkelig" variant av den også, i anledning barnebursdagen til min sønn, med biter av røkt kjøttpølse og gul paprika, og den ble svært populær blandt både liten og stor :)

    SvarSlett
  51. Dette har blitt favoritten min! Den er så sinnsykt god! Beste noensinne :) Har en til heving her nå, skal kose meg med den i hele kveld mens mannen er ute med kompiser! Tusen takk for en herlig oppskrift!
    Hilsen Tone

    SvarSlett
  52. nydelig oppskrift! Denne blir min faste focaccia framover!! Lagt link til siden din på bloggen min!

    SvarSlett
  53. Fant frem til siden din i søket etter verdens beste focaccia; og dét var den! :)
    Takk for at du deler denne utrolig gode oppskriften!
    Jeg brukte siktet spelt istedet for hvetemel, og den ble like pen å se på, god i konsistensen og nydelig på smak allikevel. Gleder meg til å bli mer kjent med din flotte blogg! Ha den beste dagen!

    SvarSlett
  54. Hei. Har lagt ut denne oppskriften på min nettside uten å spørre eller vise til hvor den er tatt fra. Beklager virkelig det. Er klar over at det ikke er lov men glemte det i farta. Håper det er greit at den ligger der, skal linke til deg og vise hvor den er hentet fra med det samme. Takk for påminnelsen.
    TONESTINGELING

    SvarSlett
  55. Hei!
    Tusen takk for at du deler oppskriften på verdens beste focaccia, for det er den virkelig!!! Skal lage den til et selskap med ca.100 gjester snart, og i den forbindelse lurte eg på om du har noke erfaring med å fryse den? har laget den mange ganger før, men har alltid blitt spist opp før den har hatt behov for fryser :)

    SvarSlett
  56. Hei Bjørg! Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg. Her har den blitt spist opp samme dag eller dagen etter, så jeg har aldri hatt behov for å fryse den. Men jeg vil jo tro at det går bra.

    SvarSlett
  57. Prøvde meg på denne oppskriften igår, ble utrolig godt!! Men eneste problemet jeg hadde var at oljeblandingen var alt for mye, og det rant ned i formen og ut på sidene. I tillegg var brødet fulldekket. Så kunne godt hatt mindre olje. Men ellers en utrolig bra oppskrift!

    SvarSlett
  58. Namnam :D Denne må prøves :D

    SvarSlett
  59. Fantastisk god focaccia, virkelig VERDENS BESTE! Takk for oppskrift
    Har laget den mange ganger, alle synes den er urolig god, og enkel og lage.
    Karina :-)

    SvarSlett
  60. Jeg stiller meg i rekken av gode tilbakemeldinger og takker så mye.
    Laget den i går, med tidspress og dermed litt mindre tid til heving men den ble kjempebra. Halverte oppskriften siden formen min er liten og vi bare var to til bords.

    SvarSlett
  61. Må nesten si tusen takk for denne oppskriften nå! Det er sjette gangen jeg baker den i kveld og det er like himmelsk hver gang! =)

    SvarSlett
  62. Googlet Foccacia og havnet på bloggen din. Har lagd mange varianter før, men denne var bare helt fantastisk! Håper den holder seg i frossen tilstand også... :)

    SvarSlett
  63. Hilde fra Trondheim20. august 2011 kl. 15:51

    Takker for god og enkel oppskrift!!! Er spent på resultatet, måtte improvisere litt, men grunntanken er din ;-)

    SvarSlett
  64. I dag skal jeg lage dette brødet for fjerde gang. Det er en kjempe god oppskrift!! Takk :)

    SvarSlett
  65. Kjempegod oppskrift! Beste foccacia jeg har smakt. Og den holder godt til frysing også, er kjempegod å tine i ovnen:)

    SvarSlett
  66. Falt for denne oppskriften og har prøvd den to ganger allerede. Men begge gangene har den blitt skikkelig klissete. Gjør jeg noe galt med hevinga eller skal jeg bare steke den litt lengre?

    SvarSlett
  67. Kjempe godt foccacia brød! Jeg har i mangel på tørrgjær laget det med en pakke fersk gjær. Blir veldig godt da også:)

    SvarSlett
  68. Dette er den eneste foccacia-oppskriften jeg har prøvd, og resultatet ble så bra, at jeg har ikke hatt behov for å prøve flere. Tusen takk, Stine! Kjempegod oppskrift!

    SvarSlett
  69. Hei Marielle!

    Hvis du mener det er deigete, bør du nok steke det litt ekstra. Men hvis det er klissete av olje, kan du jo prøve å redusere oljemengden litt.

    Focacciaen blir ganske klissete når jeg lager det også, men det syns jeg bare er godt :)

    SvarSlett
  70. Kan denne frysest ?

    Og til deg som laga pasta salat kva hadde du i din? :)

    SvarSlett
  71. Hei!
    Jeg har aldri fryst brødet, men Anonym over her skriver: "Og den holder godt til frysing også, er kjempegod å tine i ovnen:)"

    Her har du to pastasalater:
    Kremet pastasalat med kylling og feta
    Pastasalat med kylling

    SvarSlett
  72. Hei!

    Vi var på bursdagslag på Sundvollen Hotell i Hole kommune - og fikk servert dette brødet til forretten... FANTASTISK godt - og jeg har googlet for å finne oppskrift - og din appelerer mest - så nå skal jeg prøve å bake det i dag!

    Gleder meg til å smake! :)

    Hilsen Silja

    SvarSlett
  73. Hei.
    Denne oppskriften er SÅÅ god!!Har brukt den tre ganger allerede. Skal ha gjester ikveld og måtte inn og finne frem denne oppskriften nå som jeg skal lage foccatia. :):)

    SvarSlett
  74. Hei!
    Jeg prøvde ut oppskriften din for første gang til 30-årslaget mitt for et par år siden - og du verden, for en hit det ble! :)

    Oppi bakehysteriet presterte jeg imidlertid å lese oppskriften feil og helte oljeblandingen på før siste heving. *ler* Det funket likevel kjempebra, og brødet ble så saftig som det kunne få blitt! Gjestene småspiste dermed foccacia utover hele kvelden. :)

    Så tusen takk for oppskriften! :)

    SvarSlett
  75. Takker for oppskriften, men min deig ble veldig flytendene. Brukte 9 dl vann som anbefalt og 1kb mel. Veldig flytende. Eller meget bra oppskrift.

    SvarSlett
  76. Denne var kjempegod!!! Skal lage den igjen i dag :-)

    SvarSlett
  77. Lagde denne idag, min første foccacia! Ble kjempegod :) takk!!

    SvarSlett
  78. Prøvde denne idag, min første foccacia! Ble kjempegod :) Takk!

    SvarSlett
  79. Laget dette mange ganger nå. Kjempe godt :)

    SvarSlett
  80. Dette smaker bare helt nydelig :)
    Greit jeg deler oppskriften på bloggen min ? :)

    SvarSlett
  81. Dete er bare verdens beste foccasia - jeg har fulgt din oppskrift i flere år og alle som smaker den..på jobb, i klubb og andre festlige anledninger sier d samme: De har aldri smakt så god foccasia før! Jeg putter i biter av fetaost også - det er kjempedilig , pluss svarte oliven..nammm!

    Hilsen Sølvi

    SvarSlett
  82. Hei. Prøvde denne oppskriften i dag, og det ble nydelig! Tusen takk for at du delte :)

    Har bare et lite spm: Hvor mye salt og chilipulver bruker du i deigen? Må ha inn alt med teskje jeg, skjønner du. Jeg tok vel ca. 1 ts salt, og kanskje 1/4 ts chilipulver. Det ble godt, men kanskje det blir ennå bedre med andre mengder.

    SvarSlett
  83. Hei,
    Takk for meget bra oppskrift. Fulgte den slavisk i helgen til stor glede for mine venner som syntes den var fantastisk.
    /Morten

    SvarSlett
  84. Pleier ikke å kommentere men må bare si at jeg har lagd dette brødet mange ganger nå og for alltid like mange kommentarer på hvor godt det er! Tusen takk for at du delte oppskriften :-)

    SvarSlett
  85. Du mener en pose tørrgjær og ikke en pakke håper jeg? :) Har lett etter en ny oppskrift jeg skal prøve, og lurer på om jeg kanskje skal prøve din :). Supert at du deler, og veldig mange som har kommet med positive kommentarer her :D.

    SvarSlett
  86. Fantastisk god oppskrift!! :) tusen takk!! Laget den igår å d va stor suksess!

    SvarSlett
  87. Laget den igår å den va fantastisk god!! Tusen takk :)

    SvarSlett
  88. Dette brødet har jeg bakt i dag! Stor suksess, fantastisk godt og nå min favorittoppskrift på foccacia!

    SvarSlett
  89. Oppskriften din ser kjempegod ut :) står til heving nå :) Tusentakk for deling av oppskrift :)

    Ha en riktig god helg :)

    SvarSlett
  90. Jeg lagde dette Foccaciabrødet til mine foreldres 60-årslag. Ville bare si at jeg fikk så mye skryt for brødet!! En veldig god oppskrift!! Herlig med soltørkede tomater i!:)
    Men neste gang må jeg steke det i 20-30 min da det var nesten rått i midten. Jeg stekte det da litt til, ferdig oppskåret, og det blei godt å sprøtt i kantene! Brødet hevet veldig mye og blei godt og luftig!
    Tusen takk for en kjempegod oppskrift!!

    SvarSlett
  91. Hilsen fra nok en strålende fornøyd leser! Fantastisk brød :-) laget den i dag:-)

    SvarSlett
  92. Etter å ha servert denne foccacciaen, framstår eg som ein bakarmeister i øvre skiktet. Folk som får den servert vert i ekstase. Mange takk for oppskrifta!

    SvarSlett
  93. Hei,

    Dette Foccacia brødet er helt fantastisk :)
    Ser at du har fått en del spørsmål ang. om det går an å fryse Foccaciaen, svaret er JA :)
    1. Ikke stek det helt ferdig.
    2. Del det i f.eks i 4 like stykker.
    3. Tine dem gjerne før man varme opp, 200 gr med varmluft / over og under varme. Da smaker dem som nybakt ;) NAM NAM

    SvarSlett
  94. Har prøvd en rekke oppskrifter men denne er uten tvil den beste jeg har prøvd. Tar biter rett fra fryseren, tiner litt i micro og 2 min. i ovnen. Blir som nystekt igjen !!

    SvarSlett
  95. Det var dritt god , skal lage denne igjen om tre dager ;-) tusen takk for oppskriften :-)

    SvarSlett
  96. Hei! Denne oppskriften har jeg fulgt i flere år nå, supergod og veldig enkel! Må holde meg mest mulig unna hvete, og laget den idag på spelt, halv oppskrift med 200g sanmalt spelt og 300 fint spelt, hadde tenkt å blande inn havre i det fine, men siden jeg fant sanmalt på butikken så ble det det. Ble igjen veldig godt, men litt tørrere enn vanlig. Glemte den dog litt ut også, så kan ha støtt litt for lenge i ovnen. Pleier også å bruke mindre olje på toppen, og blir digg uansett :) Så tusen takk!

    Fant idag ut at du bor i Kristiansand pga boligsalgsannonsen din, og det viste jeg ikke :) Bor på Lund selv :)
    Johanne :)

    SvarSlett
  97. Kan man lage den ferdig en dag i før den skal serveres?

    SvarSlett
  98. Ja, den kan det, men jeg syns ikke den blir så god da. Gjelper kanskje viss du varmer den litt før servering.

    SvarSlett
  99. Hei!

    Jeg lurer på hvor stor panne du bruker til denne oppskriften? :) Skal prøve meg på den snart!

    SvarSlett
  100. @Samantha: Jeg bruker ei stor langpanne

    SvarSlett
    Svar
    1. Stor langpanne som den som hører til ovnen? eller den som er hakket mindre? 😊 inn med teskje 🙈

      Slett
  101. Jeg bruker den som hører til ovnen :-)

    SvarSlett
  102. Hei. Eg blanda saltet i oljeblandinga. Det som liksom skal strøast på toppen. Har det noe å si? Må eg lage ny blanding?

    SvarSlett
  103. Hei. Eg hadde saltet i oljeblandinga. Det som skal strøast på toppen. Går det greitt eller må eg lage ny?

    SvarSlett
  104. @Anne Jeg hadde bare brukt den. Hva gjorde du? Og ble det bra?

    SvarSlett
  105. Hei. Tusen takk for oppskrift. Kjempe spent på denne foccaciaen - har lagd deigen nå, men lurer på om den kan bli stående lenge i langpannen med oljen over ( feks et par timer) før den stekes?
    Gleder meg til å servere den senere idag :-)

    SvarSlett
  106. @Anonym: Håper at resultatet ble bra :-) Jeg ville venta med å helle over oljeblanding til rett før steking.
    Men jeg hadde heller laga foccaciaen ferdig på forhånd, og latt den stå på benken til den skulle spises.

    SvarSlett
  107. Har du prøvd å kaldheve deigen? Har laget denne focacciaen mange ganger og er en absolutt favoritt! Det eneste problemet er at det krever god tid. Skal lage focaccia til konfirmasjon i morgen, så tenker å prøve ut kaldheving 😊

    SvarSlett
  108. @Anonym: Beklager at jeg ikke har svart deg, men jeg har vært bortreist. Denne tar lang tid å lage ja. Kaldheving har jeg aldri prøvd, verken med denne eller andre oppskrifter, så kan dessverre ikke gi deg noen tips. Om du prøvde, del gjerne resultatet med meg :-) Håper dere hadde en fin konfirmasjon!

    SvarSlett
  109. Gikk over all forventning👍 anbefaler det til alle som ikke har tid å lage den samme dag! Hadde deigen i langpanne og satt den i kjøleskapet over natten. Tok den ut i romtemperatur i ca 1 time før jeg hadde på oljeblandingen og lot den stå en halvtime til før steking. Focacciaen ble høy og like smakfull som til vanlig 😊

    SvarSlett
    Svar
    1. @Anonym: Så bra!! Da skal jeg prøvde det selv en gang :-)

      Slett
  110. Denne foccacia er absolutt den beste jeg har prøvd!! tommel opp og takk for oppskrift!!

    SvarSlett
  111. Har laget denne foccaciaen mange ganger nå, og får alltid fantastiske tilbakemeldinger fra gjester på denne. Tusen takk for du deler denne oppskriften!
    Mvh
    Jarle

    SvarSlett
  112. takk for oppskrifta. har brukt den i flere år. god respons på resultatet. men bare så synd at brødet forsvinner så fort...

    SvarSlett
  113. Du mener en pose tørrgjær og ikke en pakke håper jeg? :) Har lett etter en ny oppskrift jeg skal prøve, og lurer på om jeg kanskje skal prøve din :). Supert at du deler, og veldig mange som har kommet med positive kommentarer her :D.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, en pose 😊 Håper du blir fornøyd med resultater.

      Slett
    2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett
  114. Hei. Hevde i 30 minutter i første omgang. Fulgte resten av heveprosessen som den sto. Hadde også på skivet oliven og små biter av feta! Ble fantastisk luftig og godt! Takk for god oppskrift!!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...