Det var første gang jeg laget gulrotsuppe i dag, men den ble veldig god :-) Sunn, mettende og deilig høstmat.
Jeg klarer selvfølgelig ikke å holde meg til en oppskrift, så det ble litt herfra og litt derfra, og slump av det meste, men jeg skal prøve å gi dere en ca oppskrift...
5 gulrøtter
3 små poteter
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
1/4 purre
1 l buljong
1 boks kikerter
litt tørket ingefær
litt tørket koriander
litt tørket chili
1 skvett fløte
tørket gressløk
sitronsaft
sukker
Del gulrøtter og poteter i biter på langs. Bakes i ovnen med litt olje og salt på 200 grader i ca 20 min.
Hakk løk, chili, hvitløk og purre. Surres mykt.
Tilsett de bakte grønnsakene, buljong og krydder. Skyll kikertene og ha i kjelen. Kok opp.
Sil av grønnsakene (ta vare på væsken) og kjør dem i en blender (eller bruk stavmikser).
Hel puré og væske tilbake i kjelen, tilsett litt fløte og gressløk, og la det koke opp.
Smak til med litt sukker og sitron, og evnt annet du syns mangler.
Gulrotsuppe har jeg ikke smakt.
SvarSlettDet må jeg nok prøve en gang.
Ser godt ut.
Ha ei riktig god siste novemberuke :)