fredag 26. februar 2016

Hva er geocaching?


Geocaching en slags skattejakt som kan sammenlignes med orientering, men man bruker GPS i stedet for kart og kompass for å finne fram. Man leter etter poster, kalt "cacher". (Uttales kæsj på norsk.) Cachene er plassert ut over store deler av verden, og informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com.

Kveldstur med geocaching i Baneheia
Kveldstur med geocaching i Baneheia


Geocaching foregår både i byen og ute i naturen, og passer for folk i alle aldre, alt fra småbarn til pensjonister kan ha det gøy! Noen av cachene kan en kjøre til, mens andre krever mer fysisk innsats. Noen er rullestolvennling, mens andre er tilgjengelig bare med klatreutstyr.

Cachene er vanntette beholdere med en loggbok for å registrere at en har funnet posten. Mange inneholder også bytteting, disse "skattene" er ofte en ekstra motivasjon for barn.

For å starte med geocaching må du registrere deg på geocaching.com med et brukernavn. Dette navnet bruker du når du signerer loggene. Du trenger ikke kjøpe en dedikert gps, en smarttelefon med gps gjør nytten. Og det viktigste, husk å alltid ha med deg penn.

Furulunden i Mandal
Furulunden i Mandal


Når cachen er funnet og loggen signert, legger du den tilbake nøyaktig slik du fant den. I tillegg logger du funnet dit på nesttsiden til cachen. De fleste cacheiere setter pris på litt utfyllende logger, der du forteller litt om turen din.

Jeg har hatt mange flotte turer i skogen på jakt etter nye cacher, og jeg har fått sett steder jeg aldri hadde reist til hvis ikke jeg hadde starta med dette.

Geocaching er en fin måte å gå på tur, bare komme seg opp av sofaen eller bli kjent i nærmiljøet eller som turist.

Her finner du alt du trenger å vite om geocaching.

Geocaching


Flere bilder fra noen av turene mine finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...