mandag 30. juni 2008

Gi blod!

I dag var det tid for å gi blod igjen. Jeg har vært blodgiver en stund nå, og i dag var det min 25. tapping. Blodbankene trenger flere givere, så jeg håper alle som leser dette vurdere å registrere seg.

Det gir en god følelse å vite at man er med å redder liv. At noen som har vært utsatt for en ulykke, er syke eller kanskje et nyfødt barn, overlever fordi jeg har gitt bort litt av blodet mitt.

Og til de som er redd for sprøyter vil jeg si at det ikke er noen unnskyldning. Jeg har alltid hatt sprøyteskrekk og gruer meg hver gang til stikket, men det går fort over. Og man trenger jo ikke se på. Jeg kan godt kikke på de andre som er der, men har aldri tort å se ned på min egen arm...

Hver gang jeg gir får jeg ta med meg en gave. De har masse å velge mellom, men jeg pleier å ta et Biri Continental vinglass.

6 kommentarer:

 1. Ja, å gi blod er en fornuftig ting :-)
  Ville selv bli blodgiver for noen år tilbake, men da fikk jeg ikke lov til å gi.

  Ønsker deg en riktig fin kveld!

  SvarSlett
 2. Jeg er nok av den typen som har nok med meg selv når det gjelder blod men bidrar på andre vis;)

  Kjempefint du har anledning til å gi!!!

  SvarSlett
 3. superbra at du også gir blod. jeg har ikke gitt 25 ganger ennå, men det vises i kjøkkenskapet at jeg har holdt på ei stund. jeg samler på mummikoppene, kommer til å bli den kuleste mora i by'n når jeg får unger en gang. haha ;)

  SvarSlett
 4. Jeg har gitt blod i mange år, men får dessverre ikke lov lenger på grunn av sykdom. Veldig trist, egentlig, i og med at jeg ikke er sprøyteredd og har enkle blodårer å tappe i fra.

  Lykke til med tappinga!

  SvarSlett
 5. Så flott at det er noen som ser det som en oppgave. Det burde jo vært mange flere. Det trengs visst. Har selv vurdert det, men fikk da beskjed at jeg ikke kunne pga sykdom og medisinbruk.
  Så flott at dere får skikkelige ting som takk for innsatsen.
  Ha en flott torsdag :)

  SvarSlett
 6. Hmm, kunne blitt blodgiver bare for glassene sin del ser jeg! Må ta av meg hatten for dere som gir blod, jeg burde også gjøre slike ting, men jeg er jo så sabla sløv at jeg aldri får fingeren ut...

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...