lørdag 25. oktober 2014

Sunnere taco - mettende tacopai

 


Bildet ble kanskje ikke det beste, men det smakte veldig godt :-)
Jeg brukte oppskrifta til Sunne Fristelser på den grove paibunnen. Her er den:

2 dl sammalt hvete grov
1 dl hvetemel
1 dl vann
2 ss raps- eller solsikkeolje
1/4 ts salt

Lag grov paideig ved å blande sammalt hvete, hvetemel, 1 dl vann, 2 ss olje og 1/4 ts salt i en bolle. Bland godt før du trykker den med hendene i en paiform. Lag små hull med en gaffel i bunnen av paien. Forstek på 180 grader i ca 5 min og sett til sides.

Oppskrift på det sunne og mettende fyllet kommer her:

Paifyll:
200 g karbonadedeig
1 boks kikerter
1 boks røde bønner
1 stk løk
1 kinesisk hvitløk
½ chili
1 rød paprika
1 pose tacokrydder
½ boks creme fraiche light
Et par never fersk spinat
½ boks cottage cheese
100 g fetaost

Skjær opp hvitløk, chili, løk og paprika i terninger. Freses i olje og settes til side. Stek karbonadedeigen og tilsett kikerter og bønner. Moses med en gaffel, litt eller mye. Tilsett de stekte grønnsakene, tacokrydder og rør inn creme fraîche. Rør inn spinat og la det surre litt. Ha fyllet i paiformen, ha cottage cheese over og smuldre fetaost på toppen. Pynt gjerne med tomat og fersk koriander. Stekes på midterste rille på 180 grader i ca 40min.

Jeg fikk ikke plass til alt fyllet, men det har jeg fryst ned og er klart til å bruke en annen gang, til pai eller pizza, eller som en gryterett.

Server tacopaien sammen med ruccola (eller annen salat), og . Nam!

1 kommentar:

  1. Her var det jammen noe godt, og jeg som er så sulten.
    Må nok finne meg noe mat snart.
    Tacopai ser kjempegodt ut. Er jo flott om en kan få god mat sunnere.
    >Ønsker deg ei velsignet god uke :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...