søndag 12. april 2009

Eggesalat med røkelaks

Egg

I påskehøytiden dobles forbruket av egg i Norge. Da spiser vi ca. 23 millioner egg i løpet av de 5 påskedagene fra skjærtorsdag til 2. påskedag. Så jeg regner med at de fleste av dere har spist en del egg i påska allerede. Jeg har iallefall kost meg med både stekt egg, kokt egg og eggesalat.


Hvordan lage eggesalat

Oppskrift på eggesalat:

Kok egg og del dem i biter
Finhakk purre og paprika
Bland egg, purre og paprika med ønsket mengde majones
Smak til med salt og litt pepper


Eggsalat med røkelaks

Eggesalaten er god som den er, men enda bedre sammen med røkelaks og litt sitronpepper.

8 kommentarer:

  1. Ja, vi spiser mange æg over påskedagene. De smager også dejligt.
    Det lyder til det er en god opskrift. Den må jeg prøve at lave. :-)
    Tak for hyggelig hilsen på min blog! Og fortsat god påske til dig.
    Klem fra Charlotte

    SvarSlett
  2. ÅÅÅÅ Det såg herlig ut. Må nok ned å ordne meg litt mat kjenner jeg.
    Hadde tenkt å kjøpe røkelaks til påske men det var utsolgt der jeg var. Egg fikk jeg, men de har vi snart spist opp. Ja det går med en del i påskeuka.
    Ha en god 2.påskedag :)

    SvarSlett
  3. Hmmm, nam nam elsker egg og eggesalat! og har en sønn på 12 som laga seg fem koka egg her en morgen..Måte på, må jo ta det litt med ro da
    ;=) Hihi

    Søtt eggeglass du har ;)Kos deg på påskens siste dag!

    SvarSlett
  4. Mmmm, dette ser godt ut. Takk for tipset!

    SvarSlett
  5. Takk for besøket hos meg! Det var hyggelig.
    Det er også veldig hyggelig å komme inn her!
    Takk for oppskriften på eggsalat! Men jeg har aldri spist den med paprika. Hvis jeg skulle lage den, måtte jeg sløyfe det, for magen min tåler ikke paprika.
    Jeg er nok ikke med å dra opp den eggstatistikken, for jeg spiser ikke mer egg i påska enn jeg gjør ellers. 1 kokt egg hver søndag. Pluss det jeg bruker i mat, selvfølgelig.
    Ha en god 2.påskedag!:)

    SvarSlett
  6. Hei!: )

    Takk for din mening på innlegget mitt, lampevalg er virkelig ikke lett:p MEN er jo så flott med dette lille bloggsamfunnet hvor man kan spørre andre interiørinteresserte og kreative jenter om råd og hjelp!: )

    Så koselig blogg du har, tar jeg ikke feil er det første gang jeg er her.. Du tar mange gode bilder, gøy å se!!

    Ønsker deg en fin uke,

    Klem frk T: )

    SvarSlett
  7. Ville tacka för att du kikade in till mig & deltar i min tävling.
    Nu hittade jag till dig!
    Vilket smarrigt recept & så fina blider du visar på bloggen.
    Kram Petra

    SvarSlett
  8. Namm! Det der så godt ut! Det skal jeg notere meg! Artig bilde du har lagt ut :) Merkelig nok har vi ikke spist egg her i påska! Bortsett fra egg i to kaker :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen :-)

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...